Először volt mínusz tíz fok alatti hőmérséklet ezen a télen Hargita megyében

2022. december 14. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdára virradó éjszaka mérték az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét Hargita megyében, Csíkszeredában mínusz 12,3, Maroshévízen mínusz 12,2 Celsius-fok volt, adta hírül az Agerpres.

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa, Narcisa Milian tájékoztatása értelmében fagyos volt az éjszaka Gyergyóalfaluban is, ahol mínusz 11,3 fokot mutattak a hőmérők. A legmagasabb hőmérsékletet Székelyudvarhelyen jegyezték, ott mínusz 8,8 Celsius-fokig hűlt le a levegő.

Hargita megyében megszokottak ezek a hőmérsékleti értékek, a helybéliek hozzászoktak a hosszú, fagyos télhez. A csíkszeredaiak szerint egyébként idén később köszöntött be a tél, mint más években, amikor már októberben vagy novemberben fagypont alá süllyedt a hőmérők higanyszála. Idén ez volt az első alkalom, amikor mínusz 10 fok alá csökkent a hőmérséklet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!