Erdélyi iparművészek pályázhatnak az első Transylvanian Design Weeken való részvételre

2022. december 13. – 12:36

frissítve

Erdélyi iparművészek pályázhatnak az első Transylvanian Design Weeken való részvételre
Adrian Balcău formatervező, zsűritag munkája – Fotó: a TDW Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Első alkalommal szervezik meg Csíkszeredában a Transylvanian Design Weeket, 2023. február 18. és március 10. között. A Csíki Székely Múzeum és Csíkszereda Városháza, az OTP Bank Románia támogatásával pályázatot hirdet erdélyi iparművészeknek a részvételre.

A pályázat témája az eseményhorizont, amit így határoznak meg a kiírásban: a téridő egy határfelülete, az a pont, ahonnan senki és semmi nem térhet vissza, olyan határ, amit átlépve minden a jövőben marad, és már nem kerülhet a múltba.

A jelentkezők az elmúlt két évben elkészült alkotásuk jó minőségű felvételével pályázhatnak 2023. január 15-ig a TDW honlapján a következő kategóriákban:

  • Divattervezés
  • Terméktervezés
  • Grafikai tervezés
  • Motion design
  • Ajándéktárgy

Pályázni egyénileg vagy csoportosan is lehet, kategóriánként maximum 1 pályamű nevezhető be.

A pályázatot elbíráló zsűri tagjai:

A legjobb pályaműveket kiállítják a Csíki Székely Múzeum február 18. – március 10. között megrendezett Transylvanian Design Week tárlatán.

Emellett a divattervezés, terméktervezés, grafikai tervezés és motion design kategóriákban kategóriánként a legjobb pályázó bruttó 4000 RON, ajándéktárgy kategóriában pedig a legjobb három pályázó egyenként bruttó 1500 RON pénzjutalomban részesül az OTP Bank Románia felajánlásából.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!