Közel 30 centiméteres a hóréteg Strázsán, három pályán lehet sízni a hétvégén

2022. december 10. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 30 centiméteres a hóréteg a Hunyad megyei Strázsa üdülőtelepen, a síparadicsom három pályával várja a hét végén a síelni vágyókat, írja az Agerpres.

A sípályákon a friss hóréteg vastagsága 20 és 30 centiméter közötti, jelenleg már két pálya használható, és a hét végén még egyet megnyitnak – nyilatkozta George Resiga, a lupényi-strázsai hegyimentők vezetője, aki szerint a pályák minősége az 1-től 10-ig terjedő skálán jelenleg 8-as. A hegyimentők nagy számú turistára számítanak az elkövetkező napokban. A síparadicsomot a Lupényból induló megyei úton lehet megközelíteni gépkocsival.

Egyelőre nem helyezték üzembe a telep bejáratánál található sorompót, emiatt autóval fel lehet menni a menedékházakig. Az illetékes hatóságok azonban azt javasolják a turistáknak, hogy miután csomagjaikat letették a szállásokon, vigyék ki a gépkocsit a telep bejáratánál levő parkolóba, hogy ne akadályozzák a forgalmat a telepen, és szükség esetén a mentőautók gyorsan át tudjanak haladni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!