Borboly Csaba szomorú, hogy betilthatják az Eredeti Székely Medve Trutyit

2022. december 06. – 13:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Borboly Csaba szomorúan hallotta, hogy a betilthatják az Eredeti Székely Medve Trutyi néven szuvenírként forgalmazott medveszarkonzervet. Borboly erről a hétfő este – természetesen – online tartott „szókimondó” hétértékelőjében beszélt.

A Hargita Megyei Tanács elnöke emlékeztetett, hogy tavaly ő is kapott ajándékba a Csíki Sörtől Eredeti Székely Medve Trutyit, holott ő mindig a pártjukon állt. Borboly azt írja, régóta gondolkodott azon, hogy néhányat brüsszeli döntéshozóknak ajándékoz. Akit érdekel Borboly Csaba félórás hétértékelője, itt nézheti meg:

A medveszarkonzerv betiltásának lehetősége az után merült fel, hogy Mircea Diaconu, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetője egy kézdivásárhelyi boltban felfedezte, a Csíki Sör brandhez tartozó, a csíkszentsimoni Lixid Project kft. által forgalmazott medveszart lehet vásárolni szuvenírként, ezen pedig „igen meglepődött”.

A megyei hivatal vezetője szerint a termék nem igazán vonható ki a forgalomból, mivel a csomagoláson egyértelműen fel van tüntetve, hogy nem alkalmas emberi fogyasztásra. Diaconu szerint azonban mégis aggodalomra ad okot, hogy a termék „gyurmaszerűen formázható”, így például egy felügyelet nélkül hagyott gyermek könnyedén elfogyaszthatja.

Nem Borboly Csaba az egyetlen, aki a Csíki Sörtől medveszart kapott ajándékba. A Transindexnek még 2021 küldtek egyet, majd nem sokkal később a magyarországi Rádió 1 három műsorvezetőjének, Sebestyén Balázsnak, Vadon Janinak és Rákóczi Ferinek is megérkezett az ajándék.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!