Elméletileg magyarul lehet majd nézni a katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit Erdélyben

2022. november 16. – 13:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elméletileg Erdélyben és Felvidéken is közvetíti a november 20. és december 18. között zajló katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit a magyar közmédia, írja a Hirado.hu. Azt írják, hogy ez az első labdarúgó-világbajnokság, amelyet a közmédia a határon túl is elérhetővé tesz.

„A csatorna hosszas tárgyalások után egy új megállapodásnak köszönhetően elérte, hogy a novemberi tornát Erdélyben és a Felvidéken is magyar kommentárral követhessék”

– írják. A kérdéssel kapcsolatban hivatalosan is megkerestük az MTVA-t.

Vasárnap 17 órától a Katar-Ecuador nyitómérkőzéssel indul a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, amelynek mind a 64 összecsapását közvetíti a magyar közmédia a különböző felületein: az M4 Sporton, az m4sport.hu oldalon és a csoportkör utolsó fordulójában párhuzamosan látható meccsek az M4 Sport+ csatornán. Azt írják, hogy a legutóbbi Európa-bajnoksághoz hasonlóan, kábeles előfizetéssel Erdélyben és a Felvidéken is elérhetővé teszi a közmédia a torna mérkőzéseit.

A csoportmérkőzéseket négy idősávban rendezik, a romániai idős szerint a nap első mérkőzése déli 12 órakor kezdődik, ezt követően két délutáni találkozó lesz, 15 órától és 18 órától, majd lesz még egy esti meccs is 21 órától. Minden találkozó előtt 45 perccel felvezető stúdióműsor kezdődik az M4 Sporton a csatorna szakértőivel.

Katarból öt kommentátor közvetíti a torna mérkőzéseit: Hajdú B. István, Ujvári Máté, Varga Ákos, valamint a két vb-újonc Varga Péter és Tóth Attila.

Romániában egyébként a TVR közvetíti a mérkőzéseket. A tájékoztatásukban azt írják, hogy a világbajnokság 29 napja alatt mintegy 400 órában foglalkoznak majd focival. A mérkőzések többsége a TVR 1-en lesz látható, a csoportkor utolsó körében, amikor párhuzamosan zajlanak a meccsek, a TVR 2 is beszáll a közvetítésbe. A nap mérkőzését pedig minden nap 23:15-től megismétlik a TVR Info csatornán. Emellett a TVR videóplatformján, a tvrplus.ro oldalon online lehet követni a labdarúgó-világbajnokság eseményeit. A tájékoztatásban egyébként azt írják, hogy „kizárólag” a TVR közvetíti majd a meccseket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!