Havi 150 lejes sportolói utalványokat kapnak a klubokhoz leigazolt fiatal sportolók

2022. október 26. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

Döntő házként fogadta el szerdai ülésén a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely 2023. január 1-jétől „sportolói utalványokat” biztosít a kluboknál leigazolt gyerekeknek és ifjú sportolóknak. A voucherekkel sportfelszereléseket, táplálékkiegészítőket vásárolhatnak a sportolók, illetve rehabilitációs kezeléseken vehetnek részt sportbalesetek után, írja az Agerpres. A tervezetet 237 támogató szavazattal, 18 tartózkodás mellett fogadta el az alsóház.

A javaslat a testnevelésre és sportra vonatkozó 2000/69-es törvényt egészíti ki, és kimondja, hogy a havi juttatásban csak a bejegyzett sportklubok keretében, szervezett körülmények között sportoló kiskorúak és ifjak jogosultak.

'A sportolói utalványok kizárólag Románia területén használhatók fel, és az adott sportágra jellemző sporteszközök és felszerelések, táplálékkiegészítők vásárlására, a települések közötti szállításra, vagy orvosi rehabilitációs kezelések kifizetésére használhatók' – írja elő a tervezet.

A havi juttatás összege 150 lej, kibocsátását követően egy évig érvényes, és nem helyettesíthető a sportklubok által kínált más juttatásokkal.

A törvény 2023. január elsejétől lesz hatályos, a finanszírozást az állami büdzséből, a sportminisztérium költségvetésén keresztül biztosítják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!