Aradon indítják el az ország első sportbölcsődéjét

2022. október 26. – 13:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán avatják fel Romániában az első sportbölcsődét Aradon, amit a Cetatea Voluntarilor (Önkéntesek vára) nevű civil egyesület cégektől gyűjtött adományokból hozott létre – jelenti a Rador hírügynökség alapján a G4Media.

Ana Maria Popa, az egyesület elnöke úgy nyilatkozott, hogy a sportbölcsőde ötlete a Ion Țiriac Alapítványtól származik, de eddig még senkinek sem sikerült gyakorlatba ültetnie. Most azonban nekik összejött, mert az ügyüket felkarolta a Román Kosárlabda Szövetség és a Román Tornász Szövetség is, akik vállalták, felkészítik az alkalmazottakat. A 40 gyermeket befogadó intézményt az életkoruknak megfelelő sportfelszerelésekkel látják el – a szabályozás szerint a romániai bölcsődékbe 0 hónap és 3 év közötti gyermekeket fogadhatnak.

A bölcsőde az aradi 14-es óvodához tartozó épületben működik majd: a rossz állapotú ingatlant az elmúlt másfél évben korszerűsítették, és szerdán átadják a bölcsődének, amely a közoktatási rendszer részeként fog működni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!