Doppingvád érte Simona Halepet, ideiglenesen felfüggesztették szereplését a US Openen

2022. október 21. – 19:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség pénteken bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztette Simona Halepet doppingolás miatt a US Openen, ahol egyébként a sportoló az első fordulóban (2022. augusztus-szeptember) kiesett. Az intézmény konkrétan azt állítja, hogy Halep a Roxadustat nevű anyagot használta, amely szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2022-es tiltott szerek listáján.

Az intézmény két, a US Open során vett mintát elemzett, mindkettő pozitív volt. Az ideiglenes felfüggesztés ideje alatt Simona Halepnek nincs joga részt venni a sportág vezetőtestületei által szervezett tenisztornákon.

Simona Halep válaszában a Facebookon közölte, hogy soha nem doppingolt, és küzdeni fog azért, hogy bebizonyítsa: a vádak megalapozatlanok.

„Ez életem legnagyobb sokkja. Pályafutásom során soha meg sem fordult a fejemben a csalás gondolata” – mondta. Szerinte igazságtalanul vádolják, ezért a végsőkig küzdeni fog, hogy bebizonyítsa, tudatosan soha nem vett be semmilyen tiltott szert.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!