Influenszerképzést indított az egyik romániai egyetem

2022. október 7. – 15:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei tanévtől kezdve a galaci Aldunai Egyetem influenszereket, vloggereket és bloggereket képző kurzusokat indít, írja a Scoala9 oktatási portál. A tanfolyamokat az egyetem továbbképzéssel foglalkozó részlege szervezi, és a 20 órás modulokra bárki jelentkezhet, akár diák, akár nem. A képzés díja 300 lej.

A lap szerint eddig közzel százan jelezték, hogy részt szeretnének venni, főként fiatalok. Az első csoportok már meg is alakultak szeptemberben. A tantervben technikai dolgok mellett például írást és beszédtechnikát is tanulnak. Az egyetem bölcsészkarának tanárai mellett a közösségi médiában ismert személyek is tanítanak.

Dan-Cătălin Predescu magyaráz a képzés résztvevőinek – Fotó: a galaci Aldunai Egyetem Facebook oldala
Dan-Cătălin Predescu magyaráz a képzés résztvevőinek – Fotó: a galaci Aldunai Egyetem Facebook oldala

„Úgy gondolom, hogy ez egy szükséges alkalmazkodás. Idősebb vagyok, mint az a generáció, amelynek ezek a kurzusok szólnak, de úgy gondolom, hogy alkalmazkodnunk kell, nem tagadhatunk meg valamit, ami létezik. Egyszer magam is részt vettem néhány kurzuson olyan tanárokkal, akik 30 éve ugyanazt a tárgyat tanítják, és egyáltalán nem volt kellemes” – mondja Dan-Cătălin Predescu újságíró, a helyi újság, a Viața Liberă főszerkesztője, a tanfolyamok egyik oktatója.

Elmondása szerint úgy érzi, hogy hamarosan a blogok és az újságok ideje is lejár, helyüket a videók veszik át. Rajta kívül például Gina Bradea gasztrovlogger, Radu Alexandru, a Pitici Gratis blog szerzője is oktatni fog.

A cikkben azt is megjegyzik, hogy nem számítanak újdonságnak az ilyen típusú képzések.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!