Eltüntetik a vásári bódésokat a Békás-szorosból

2022. október 5. – 14:12

frissítve

Eltüntetik a vásári bódésokat a Békás-szorosból
Fotó: Google Street View

Másolás

Vágólapra másolva

A brassói regionális út- és hídügyi igazgatóság (DRDP Brassó) felszólította a Békás-szoros területén működő vásári bódésok tulajdonosait, hogy költöztessék el vagy bontsák el a kereskedelmi egységeiket, és tisztítsák meg a területet, írja a Brasov.net.

A kereskedőknek 60 napjuk van arra, hogy eleget tegyenek a felszólításnak, és saját költségen kell elbontsák a kereskedelmi egységeiket. A kereskedők, akik nem tesznek eleget a felszólításnak 2000-6000 lej között bírságot kockáztatnak. A brassói DRDP azzal indokolja a döntését, hogy a DN12C jelzésű országútion, Gyergyószentmiklós – Gyilkostó – neamti megyehatár közötti szakaszon a közlekedésbiztonsági feltételek biztosítása érdekében munkálatokat fognak végezni.

Az eset előzménye, hogy idén augusztusban a sziklákról aláhulló kő súlyosan megsebesített egy 34 éves férfit. Egyébként az országos közútkezelő (CNAIR) is a hegyvidéki útszakaszok tüzetes átvizsgálást kérte az után, hogy vasárnap a Zsil völgyén áthaladó 66-os országúton egy lezuhanó szikladarab egy autóra esett, és megölte a sofőrjét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!