Eltüntetik a vásári bódésokat a Békás-szorosból

2022. október 5. – 14:12

frissítve

Eltüntetik a vásári bódésokat a Békás-szorosból
Fotó: Google Street View

Másolás

Vágólapra másolva

A brassói regionális út- és hídügyi igazgatóság (DRDP Brassó) felszólította a Békás-szoros területén működő vásári bódésok tulajdonosait, hogy költöztessék el vagy bontsák el a kereskedelmi egységeiket, és tisztítsák meg a területet, írja a Brasov.net.

A kereskedőknek 60 napjuk van arra, hogy eleget tegyenek a felszólításnak, és saját költségen kell elbontsák a kereskedelmi egységeiket. A kereskedők, akik nem tesznek eleget a felszólításnak 2000-6000 lej között bírságot kockáztatnak. A brassói DRDP azzal indokolja a döntését, hogy a DN12C jelzésű országútion, Gyergyószentmiklós – Gyilkostó – neamti megyehatár közötti szakaszon a közlekedésbiztonsági feltételek biztosítása érdekében munkálatokat fognak végezni.

Az eset előzménye, hogy idén augusztusban a sziklákról aláhulló kő súlyosan megsebesített egy 34 éves férfit. Egyébként az országos közútkezelő (CNAIR) is a hegyvidéki útszakaszok tüzetes átvizsgálást kérte az után, hogy vasárnap a Zsil völgyén áthaladó 66-os országúton egy lezuhanó szikladarab egy autóra esett, és megölte a sofőrjét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!