Világbajnok lett a román férfi evezőpáros

2022. szeptember 24. – 17:49

frissítve

Világbajnok lett a román férfi evezőpáros
Marius Cozmiuc és Sergiu Bejan az evezősök világbajnokságának díjátadóján – Fotó: Balint Czucz/a Román Evezős Szövetség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet szerzett szombaton Marius Cozmiuc és Sergiu Bejan az evezősök világbajnokságán, amely a csehországi Račicében szerveztek meg, írta az Agerpres.

A román páros 06:28.06 perces idővel ért célba, megelőzve Spanyolországot (06:29.27) és Nagy-Britanniát (06:30.86).

Idén a két sportoló az európai bajnoki címet is megszerezte ebben a versenyszámban. Cozmiuc pedig olimpiai ezüstérmet is nyert, amikor Ciprian Tudosával alkotott párost.

Romániának ez a második aranyérme a račicei világbajnokságon. Az elsőt Ionela Cozmiuc, Marius felesége nyerte pénteken a női könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban.

A legutóbbi, a 2019-ben az ausztriai Ottensheimben rendezett evezős világbajnokságon Románia két ezüstérmet nyert. A férfi kormányos nélküli négyes (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) és az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş alkotta kétpárevezős női páros állt akkor dobogóra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!