Már 16 centiméteres a hóréteg a Bâlea-tónál

2022. szeptember 22. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenhat centiméter a hóréteg vastagsága a Fogarasi-havasok 2000 méter fölötti régiójában található Bâlea-tónál, írja az Agerpres.

A Szeben megyei hegyimentők figyelmeztetik a kirándulókat, hogy a magashegyi túrákra téli ruházattal és felszereléssel kell elindulni.

Dan Popescu, a Szeben megyei Salvamont hegyimentő-szolgálat vezetője közölte, az utóbbi napokban beállt hideg és számottevő csapadék miatt jelentősen nőtt a hóréteg a 2000 méter fölötti magasságokban. A kirándulni készülőknek azt javasolta, indulás előtt tájékozódjanak az időjárási viszonyokról.

A hegyimentő arra kéri a Bâlea-tó környékére induló turistákat, ne induljanak útnak széldzseki, esőköpeny, elemlámpa, víz és energiaszeletek nélkül. Hasznos további a külső telefontöltő, valamint az, ha letöltik telefonjukra a Salvamont és az Anii Drumeţiei mobilalkalmazásokat.

„Azt tanácsoljuk, hogy 1600 méter fölötti magasságban téli felszerelést használjanak, és a következő dolgokat csomagolják a hátizsákba: széldzsekit, egy meleg felsőt, esőköpenyt, életmentő fóliát, fejlámpát, külső telefontöltőt, egy palack vizet és energiaszeletet” – üzente a turistáknak a hegyimentő.

A Bâlea-vízeséshez és a Bâlea-tóhoz vezető Transzfogaras autóút még járható, de télies körülmények között. A Bâlea-vízeséstől és a Bâlea-tóhoz drótkötélpályás felvonóval is el lehet jutni.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!