Havazott a Madarasi Hargitán és a Bâlea-tónál is

2022. szeptember 20. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Hóréteg borította be kedd reggelre a Madarasi Hargitát az egyik panzió kamerájának felvétele szerint, hívta fel a figyelmet a szentegyházi meteoállomás Facebook-oldala.

A Transzfogarasi úton kotrógépeket vetettek be és másfél tonna sót szórtak az úttestre, hogy az éjszaka folyamán hullott havat eltakarítsák, írta az Agerpres. A hegyvidéki útszakaszt kezelő vállalat illetékesei arra figyelmeztették a Bâlea-tó felé tartó gépkocsivezetőket, hogy legyenek felkészülve a téli útviszonyokra.

Alakítsd velünk a féléves Transtelexet!

Szeretnénk tudni, mit szerettek, mit hiányoltok a Transtelexről, és szívesen meghallgatnánk az építő jellegű kritikai észrevételeket is. Megköszönjük, ha egy kis időt szánsz rá: kérdőívünket itt töltheted ki!

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ tájékoztatása szerint a Fogarasi-havasokban, 2000 méteres magasság fölött 4 centiméteres hóréteg képződött.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!