Havazott a Madarasi Hargitán és a Bâlea-tónál is

2022. szeptember 20. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Hóréteg borította be kedd reggelre a Madarasi Hargitát az egyik panzió kamerájának felvétele szerint, hívta fel a figyelmet a szentegyházi meteoállomás Facebook-oldala.

A Transzfogarasi úton kotrógépeket vetettek be és másfél tonna sót szórtak az úttestre, hogy az éjszaka folyamán hullott havat eltakarítsák, írta az Agerpres. A hegyvidéki útszakaszt kezelő vállalat illetékesei arra figyelmeztették a Bâlea-tó felé tartó gépkocsivezetőket, hogy legyenek felkészülve a téli útviszonyokra.

Alakítsd velünk a féléves Transtelexet!

Szeretnénk tudni, mit szerettek, mit hiányoltok a Transtelexről, és szívesen meghallgatnánk az építő jellegű kritikai észrevételeket is. Megköszönjük, ha egy kis időt szánsz rá: kérdőívünket itt töltheted ki!

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ tájékoztatása szerint a Fogarasi-havasokban, 2000 méteres magasság fölött 4 centiméteres hóréteg képződött.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!