Timothée Chalamet az első férfi, aki egyedül pózol a brit Vogue címlapján

2022. szeptember 16. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Timothée Chalamet az első szóló férfi címlapszereplő az októberi brit Vogue címlapján, írja a Guardian.

A magazin 106 éves történelmében ő az első férfi, aki egyedül szerepelhet a címlapon. A döntés nem annyira meglepő, a fiatal színész ugyanis az utóbbi években nemcsak az alakításaival, de egyre bátrabb és kísérletező stílusával is feltűnést keltett. Ezért jó ideje úttörő stílusikonnak tartják, aki könnyedén játszik a nemi sztereotípiákkal, miközben meg is kérdőjelezi azokat.

Az amerikai Vogue 2020-ban szerepeltetett először egyedül férfit a borítóján, Harry Stylest. A magazin brit kiadása 2018-ban a digitális verzió címlapjára tette Zayn Malik énekest, a nyomtatott újság borítóján viszont korábban csak nőkkel megosztva szerepeltek férfiak.

Szerkesztői levelében a Vogue főszerkesztője, Edward Enninful azt írta, azért választották a színészt, mert „lázasan követett divatikon, akinek veleszületett, magabiztos stílusa van, amivel nőket és férfiakat egyaránt inspirál. A csillogó, gendersemleges öltönyöktől a hétköznapi ruhatáráig a régi pólókkal és egyszerű farmerrel”.

A címlaphoz hosszú interjút is készített a színésszel a Vogue, amit itt lehet elolvasni angolul.

A fiatal színész egyébként mostanában Budapesten is megfordult, a Dűne második részét ugyanis most forgatják a fővárosban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!