Esők és szélviharok várhatók vasárnap estig az egész országban

2022. szeptember 16. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két sárga jelzésű viharriasztást is kibocsátott pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az első figyelmeztető előrejelzés péntek 12 órától szombat 12 óráig lesz érvényben a Bánságban és Olténiában, valamint helyenként Körös-vidéken, Erdélyben, Munténiában, Moldva déli és központi részein, illetve hegyvidéken.

Az érintett térségekben villámlásoktól és erős széllökésektől kísért záporok várhatók, a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30 litert, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként.

A második sárga jelzésű viharriasztás szombat 12 órától vasárnap 20 óráig lesz érvényben az ország nyugati, északi és központi régióiban. Az érintett térségekben villámlásoktól és erős széllökésektől kísért záporok várhatók, helyenként jégeső és szélvihar is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30 litert, elszórtan a 40-60 litert négyzetméterenként.

Vasárnap jelentősen lehűl az idő, főként a nyugati, északi és a központi országrészben zuhan a hőmérséklet, a hegyvidékeken havaseső is lehetséges.

A meteorológusok szerint vasárnap 2 és 20 óra között az egész országban fokozatosan felerősödik a szél. A déli, délkeleti, központi és északkeleti régiókban a légmozgás sebessége elérheti az 55-75 km/h-t, a hegygerinceken 80-100 km/h-t.

(Agerpres)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!