Orbán Viktor posztja után Erdélyben is beindult az egyszavas mém őrület

2022. szeptember 8. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor „Magyarország” posztolása után szerda este végre Erdélyt is elérte az egyszavas mém, és hirtelen szinte mindenki késznek érzi magát egyetlen szóban kiposztolni azt, ami a leginkább jellemzi. Igaz, ugyan, hogy nálunk Kelemen Hunor nem szállt (még) be a buliba, de mindig is éreztük, hogy nekünk politikusokból is főleg no fun citrancsok jutottak.

Tamás Sándor például viszont mindig kapható egy kis bolondságra, meg is osztotta az esszenciáját, és akik követik a közösségi médiában, nem nagyon lepődhettek meg azon, hogy azt írta ki: „bajusz”.

Az EMNT ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina egy kicsit átértelmezte a feladatot, mert az egyszavas mémből hirtelen háromszavas kifejezés lett, összerántva írta: „magyarnaklennijó”. Olteán Csongor ex-államtitkár legalább önironikus kedvében volt:

Az erdélyi magyar médiát is meglegyintette a trend szele, Orbán Viktor után szabadon a Maszol is megosztotta magáról, hogy „Erdély”, míg a Kolozsvári Rádió 98,8-cal szórakoztatta az egészből elég keveset értő közönségét – legalábbis a reakciók alapján egyértelműen erre következtettünk, hogy a hallgatókat még nem feltétlen érte el a mém híre. A Székelyhon pedig végre elmondhatja magáról, hogy menő, pontosabban, hogy ők mindig is menők voltak, mert már nagyon rég napi szinten egyszavaznak, szinte minden egyes megosztásuknál.

A Telex összefoglalója szerint a történet múlt csütörtökön kezdődött az Egyesült Államokban, és az Amtrak nevű amerikai vasúttársaságtól indult, aminek Twitter-fiókján szeptember elsején megjelent egy poszt, amiben csak annyi volt, hogy „trains”, vagyis „vonatok”. És az annyira megtetszett a marketingeseknek, hogy hirtelen egy csomó mindenki fontosnak érezte posztolni a témában. A Washington Posttól a NASA-ig mindenki felült a dilivonatra.

Az egész odáig fajult, hogy másnap Joe Biden amerikai elnök is beszállt a buliba, ő azt írta ki Twitterre múlt pénteken, hogy „demokrácia”. A mémhullám szerdára eljutott Magyarországra is, először az ottani ismerősök posztoltak, majd Orbán Viktor szerda esti „Magyarország”-a után már a jelek szerint nálunk sincs megállás. Már csak arra vagyunk kíváncsiak a romániai politikusok és vállalatok mikor szállnak fel erre a vonatra.

Frissítés: A cikk megjelenése után jelezték, hogy igazából már szerda délben megjelentek az első fecskék, értsd egyszavas bejegyzések az erdélyi közösségi médiában, például a Diószegi Pékség is kiírta a Facebookjára, hogy „kenyér”, de mint tudjuk, egy fecske nem csinált nyarat, az igazi hullámig azért estig még várni kellett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!