Orbán Viktor posztja után Erdélyben is beindult az egyszavas mém őrület

2022. szeptember 8. – 13:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor „Magyarország” posztolása után szerda este végre Erdélyt is elérte az egyszavas mém, és hirtelen szinte mindenki késznek érzi magát egyetlen szóban kiposztolni azt, ami a leginkább jellemzi. Igaz, ugyan, hogy nálunk Kelemen Hunor nem szállt (még) be a buliba, de mindig is éreztük, hogy nekünk politikusokból is főleg no fun citrancsok jutottak.

Tamás Sándor például viszont mindig kapható egy kis bolondságra, meg is osztotta az esszenciáját, és akik követik a közösségi médiában, nem nagyon lepődhettek meg azon, hogy azt írta ki: „bajusz”.

Az EMNT ügyvezető elnöke, Sándor Krisztina egy kicsit átértelmezte a feladatot, mert az egyszavas mémből hirtelen háromszavas kifejezés lett, összerántva írta: „magyarnaklennijó”. Olteán Csongor ex-államtitkár legalább önironikus kedvében volt:

Az erdélyi magyar médiát is meglegyintette a trend szele, Orbán Viktor után szabadon a Maszol is megosztotta magáról, hogy „Erdély”, míg a Kolozsvári Rádió 98,8-cal szórakoztatta az egészből elég keveset értő közönségét – legalábbis a reakciók alapján egyértelműen erre következtettünk, hogy a hallgatókat még nem feltétlen érte el a mém híre. A Székelyhon pedig végre elmondhatja magáról, hogy menő, pontosabban, hogy ők mindig is menők voltak, mert már nagyon rég napi szinten egyszavaznak, szinte minden egyes megosztásuknál.

A Telex összefoglalója szerint a történet múlt csütörtökön kezdődött az Egyesült Államokban, és az Amtrak nevű amerikai vasúttársaságtól indult, aminek Twitter-fiókján szeptember elsején megjelent egy poszt, amiben csak annyi volt, hogy „trains”, vagyis „vonatok”. És az annyira megtetszett a marketingeseknek, hogy hirtelen egy csomó mindenki fontosnak érezte posztolni a témában. A Washington Posttól a NASA-ig mindenki felült a dilivonatra.

Az egész odáig fajult, hogy másnap Joe Biden amerikai elnök is beszállt a buliba, ő azt írta ki Twitterre múlt pénteken, hogy „demokrácia”. A mémhullám szerdára eljutott Magyarországra is, először az ottani ismerősök posztoltak, majd Orbán Viktor szerda esti „Magyarország”-a után már a jelek szerint nálunk sincs megállás. Már csak arra vagyunk kíváncsiak a romániai politikusok és vállalatok mikor szállnak fel erre a vonatra.

Frissítés: A cikk megjelenése után jelezték, hogy igazából már szerda délben megjelentek az első fecskék, értsd egyszavas bejegyzések az erdélyi közösségi médiában, például a Diószegi Pékség is kiírta a Facebookjára, hogy „kenyér”, de mint tudjuk, egy fecske nem csinált nyarat, az igazi hullámig azért estig még várni kellett.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!