Látássérült férfi újította meg jogosítványát a feleség közreműködésével Nagyváradon

2022. szeptember 8. – 17:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Okirathamisítás vádjával indult eljárás, majd börtönbüntetésre és hatósági megfigyelésre ítéltek egy volt házaspárt, mert csalással érték el, hogy a látássérült férfi megújíthatta jogosítványát. Az átverésre csak azután derült fény, hogy a házaspár elvált, a nő pedig feladta exférjét – ír az elképesztő történetről az ebihoreanul.ro helyi portál.

Az egész még 2018-ban történt, amikor a férfi állásajánlatott kapott egy jól fizető fuvarozó cégtől, csakhogy ehhez meg kellett újítania a jogosítványát. A férfi azonban súlyos látásproblémákkal küszködött, erről bizonyítványa is volt, sőt, még a betegnyugdíjazását is kérvényezte.

A portál úgy tudja, hogy a feleség nem szerette volna elengedni a jó lehetőséget, ezért ő maga ment szemészeti vizsgálatra, ahol kedvező orvosi véleményezést kapott, a papírokat pedig egész egyszerűen átírta a férje nevére.

Az ügyészség akkor szerzett tudomást a csalásról, hogy a nő 2021-ben feljelentette férjét, miután elváltak. Persze ő azt állította, hogy férje kényszerítette rá a szemészeti vizsgálatra és a férj volt az, aki meghamisította a dokumentumon szereplő személyi adatokat. Az ügyészek azonban íráselemző szakvéleményezést kértek az ügyben és gyorsan kiderült, hogy az adathamisítást igazából a nő hajtotta végre.

A tárgyalásokon végül mindketten elismerték tettüket, a nőt egy évre letöltendő börtönbüntetésre, volt férjét pedig 3 hónapig tartó fegyházbüntetésre ítélték, amelyet végül két évig tartó megfigyelésre enyhítettek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!