Az elektromos rollerekhez köthető közlekedési balesetek többségében a rolleresek a hibásak

2022. szeptember 6. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt négy évben Romániában 198 súlyos közlekedési baleset történt, amelyekben elektromos roller is érintett, ez a szám az azelőtti időszakhoz képest legalább húszszoros értéknek számít – közölte kedden a G4media portál a Romániai Biztosítótársaságok Országos Szövetsége (UNSAR) és a rendőrség által közzétett jelentés alapján.

2018-tól kezdődően elektromos rollerrel összefüggésbe hozható balesetben összesen 13-an haltak meg, több mint 200-an sebesültek meg súlyosan, 12-en könnyebben. A balesetek többségében a rolleresek bizonyultak hibásnak, mert nem tartották be a közlekedési szabályokat: a megengedettnél gyorsabban haladtak, nem adtak elsőbbséget, a menetirány megváltoztatásakor nem biztosítottak, de sokan forgalommal szembe közlekedtek.

Feltételezhető ugyanakkor, hogy az elektromos rollerhez köthető közúti balesetek száma a valóságban sokkal nagyobb, ám a statisztikába csak azokat számolták, ahol személyi sérülések történtek és rendőrséget kellett kihívni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!