Az elektromos rollerekhez köthető közlekedési balesetek többségében a rolleresek a hibásak

2022. szeptember 6. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt négy évben Romániában 198 súlyos közlekedési baleset történt, amelyekben elektromos roller is érintett, ez a szám az azelőtti időszakhoz képest legalább húszszoros értéknek számít – közölte kedden a G4media portál a Romániai Biztosítótársaságok Országos Szövetsége (UNSAR) és a rendőrség által közzétett jelentés alapján.

2018-tól kezdődően elektromos rollerrel összefüggésbe hozható balesetben összesen 13-an haltak meg, több mint 200-an sebesültek meg súlyosan, 12-en könnyebben. A balesetek többségében a rolleresek bizonyultak hibásnak, mert nem tartották be a közlekedési szabályokat: a megengedettnél gyorsabban haladtak, nem adtak elsőbbséget, a menetirány megváltoztatásakor nem biztosítottak, de sokan forgalommal szembe közlekedtek.

Feltételezhető ugyanakkor, hogy az elektromos rollerhez köthető közúti balesetek száma a valóságban sokkal nagyobb, ám a statisztikába csak azokat számolták, ahol személyi sérülések történtek és rendőrséget kellett kihívni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!