Kifütyülték George Simont az egykori iskolájában, ahová hívatlan érkezett. Az AUR-os politikus tagadja, hogy ilyen történt volna

2022. szeptember 5. – 19:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Beszámolók szerin kifütyülték, kifújolták hétfőn George Simiont, az AUR társelnökét az egykori iskolájában, a bukaresti Gheorghe Lazăr Főgimnáziumban, ahová az igazgatónő szerint hívatlan érkezett beszédet mondani, írja számol be az esetről a román média, többek között a Libertatea is. A politikus tagadja, hogy kifütyülték volna.

Egy politikustól nem meglepő módon George Simion is szeretett volna beszédet mondani az iskolakezdés alkalmából, ezért hívatlan elment az egykori iskolájába, a bukaresti Gheorghe Lazăr Főgimnáziumba. Ionela Neagoe, az iskola igazgatója a Libertateának azt mondta, hogy sem az AUR képviselőjét, sem az 5. kerület ügyvivő polgármesterét (Constantin Ion Melnic) nem hívta meg az iskolakezdésre, csak a főváros prefektusa volt hivatalos az eseményre. „Nem én hívtam, ő jött” – mondta az igazgató, aki szerint hétfőn reggel jelentkezett be nála az AUR társelnöke, mint az iskola egyikori végzőse, hogy szeretne beszédet mondani, amit meg is tartott.

Először a Digi24 írta meg, majd a Vice újságírója is megerősítette, hogy kifütyülték az egykori iskolájában Simiont. A politikus ugyanakkor letagadta, hogy kifütyülték, mondván, hazugság az egész. A Vice egy rövid videót is feltöltött az esetről, amin valóban hallatszik némi pfujolás.

Mihai Popescu, a Vice újságírójának Facebook-bejegyzése szerint, néhányan fütyöltek, mások pfujoltak, de a többség csak hangoskodott, mint minden politikusi beszéd alatt. Nem igazán tudták a diákok, hogy ki ő, és nem is érdekelte őket.

„Most van szerencsém szólítani egy lázárost, aki társadalomtudományok szakon végzett nálunk, aki ma meglepett minket azzal, hogy eljött a megnyitónkra, és aki egy képviselő. George Simion úrról van szó” – mutatta be Ionela Neagoe igazgatónő az AUR-os politikust annak a Facebook oldalára nyilván szerkesztve feltöltött videó szerint. Ez után lépett a mikrofonhoz a szélsőjobboldali párt társelnöke, aki néhány pillanatig elhallgatott, mert felerősödött a háttérzaj, néhányan tapsolnak (ez látszik is), mások pfujolnak és némi füttyszó is behallatszik.

Az iskola igazgatónője a Libertateanak azt mondta, hogy nem pfujolták ki a politikust, tisztességes beszédet mondott, amelyben arra biztatta a diákokat, hogy tanuljanak és nem hagyják el Romániát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!