Már májusban börtönbe kellett volna vonulnia a kisbácsi kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjének, de bürokratikus ügyetlenkedés miatt szabadlábon maradhatott

2022. szeptember 4. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei Kisbács településen elkövetett kettős gyilkosság elkerülhető lett volna, ha a vádlottat még májusban börtönbe zárják, csakhogy érthetetlen módon, bürokratikus kiskapukat kihasználva, egész nyáron szabadlábon maradhatott – számol be a sokkoló esetről az Adevărul.

A gyilkosság még augusztus 31-én történt, amikor J. saját édesanyját és nagyanyját késelte halálra. A rendőröket a vádlott testvére hívta ki, ő talált rá a holttestekre is. A helyszínre kiérkező egységek azonnal őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, aki a beszámolók szerint kábítószer hatása alatt volt és „mindenféle érzelmi megingás nélkül gyilkolta meg a családját”.

A Pro TV számolt be arról, hogy a vádlottat még május 11-én erőszakos bűncselekmények miatt egy évre ítélték el, csakhogy a fiatal férfi nem került börtönbe, és továbbra is zaklatta édesanyját és nagyanyját, akiktől folyamatosan pénzt kért, kábítószer-függősége miatt ugyanis gyakran anyagi problémákkal küszködött.

A Kolozsvári Bíróság a sajtónak elismerte: azért maradhatott szabadon a feltételezett elkövető, mert a végzésről szóló beidézést a büntetőeljárási törvénykönyv szerint az illető lakcímére kellett kiküldeni, J. esetében ez Olaszországba szólt. Mint közleményükben kifejtették, a beidézés kézbesítéséről nem érkezett igazolás, így a fellebbezési procedúrát sem tudták véglegesíteni, emiatt történt, hogy a végrehajtás elmaradt.

A gyilkosság sokkolta az áldozatok szomszédait és a teljes kisbácsi közösséget. Többen név nélkül számoltak be arról a sajtónak, hogy a vádlott agresszív volt, az utóbbi időszakban egyre gyakrabban kapott dührohamot és fizikailag is bántalmazta édesanyját és nagyanyját. A szomszédoknak sokszor azzal dicsekedett, hogy a rendőrségnek nincs hatalma felette.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!