Már májusban börtönbe kellett volna vonulnia a kisbácsi kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjének, de bürokratikus ügyetlenkedés miatt szabadlábon maradhatott

2022. szeptember 4. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozs megyei Kisbács településen elkövetett kettős gyilkosság elkerülhető lett volna, ha a vádlottat még májusban börtönbe zárják, csakhogy érthetetlen módon, bürokratikus kiskapukat kihasználva, egész nyáron szabadlábon maradhatott – számol be a sokkoló esetről az Adevărul.

A gyilkosság még augusztus 31-én történt, amikor J. saját édesanyját és nagyanyját késelte halálra. A rendőröket a vádlott testvére hívta ki, ő talált rá a holttestekre is. A helyszínre kiérkező egységek azonnal őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, aki a beszámolók szerint kábítószer hatása alatt volt és „mindenféle érzelmi megingás nélkül gyilkolta meg a családját”.

A Pro TV számolt be arról, hogy a vádlottat még május 11-én erőszakos bűncselekmények miatt egy évre ítélték el, csakhogy a fiatal férfi nem került börtönbe, és továbbra is zaklatta édesanyját és nagyanyját, akiktől folyamatosan pénzt kért, kábítószer-függősége miatt ugyanis gyakran anyagi problémákkal küszködött.

A Kolozsvári Bíróság a sajtónak elismerte: azért maradhatott szabadon a feltételezett elkövető, mert a végzésről szóló beidézést a büntetőeljárási törvénykönyv szerint az illető lakcímére kellett kiküldeni, J. esetében ez Olaszországba szólt. Mint közleményükben kifejtették, a beidézés kézbesítéséről nem érkezett igazolás, így a fellebbezési procedúrát sem tudták véglegesíteni, emiatt történt, hogy a végrehajtás elmaradt.

A gyilkosság sokkolta az áldozatok szomszédait és a teljes kisbácsi közösséget. Többen név nélkül számoltak be arról a sajtónak, hogy a vádlott agresszív volt, az utóbbi időszakban egyre gyakrabban kapott dührohamot és fizikailag is bántalmazta édesanyját és nagyanyját. A szomszédoknak sokszor azzal dicsekedett, hogy a rendőrségnek nincs hatalma felette.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!