Erdélyben viharok, a délkeleti megyékben kánikula várható

2022. augusztus 30. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Viharokra és heves esőzésekre figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki kedden Országos Meteorológiai Szolgálat, írja az Agerpres. Az ország területének háromnegyedére kiterjedő sárga, illetve narancssárga jelzésű riasztás szerda reggelig érvényes.

A másodfokú viharriasztás szerint kedd 10 órától szerda 10 óráig Erdély nagy részében, Olténiában, Munténia északnyugati térségeiben és elszórtan a hegyekben villámlások és viharos erejű széllökések kísérte felhőszakadások várhatók. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40-60, helyenként a 70-80 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú viharriasztás szerint ugyanebben az időszakban az ország délnyugati, déli, északi és északkeleti régióiban fokozott légköri instabilitásra, heves széllökések és villámlások kísérte záporokra lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége elérheti 25-40 litert négyzetméterenként, jégeső is lehetséges.

Másfelől a keddi nap folyamán 13 délkeleti megyében sárga jelzésű hőségriasztás lesz érvényben. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 34 és 37 fok között váltakozik, a hőérzet-index meghaladja a kritikus 80 egységet.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!