Több mint 40 ezer euró gyűlt össze eddig David Popovici sapkájára és szemüvegére egy jótékonysági árverésen

2022. augusztus 25. – 18:07

frissítve

Több mint 40 ezer euró gyűlt össze eddig David Popovici sapkájára és szemüvegére egy jótékonysági árverésen
Fotó: román úszószövetség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Kevesebb mint egy hónap alatt több mint 40 000 eurós adományt gyűjtött össze a kétszeres világ- és Európa-bajnok úszó, David Popovici felszerelése egy jótékonysági árverésen.

Az összeggel az ifjúsági világbajnokságon korábban ezüstérmet szerző Florentina Filipovici-ot támogatják, aki nehéz betegséggel küzd, és nincs hol laknia három, 4 és 8 év közötti gyermekével.

A jótékonysági akciót David Popovici szervezte a Hope and Homes for Children nevű szervezettel közösen. A sportoló azt az úszósapkát és úszószemüveget bocsátotta árverésre, amellyel a budapesti világbajnokságon versenyzett.

A hhc.galantom.ro platformon elérhető jótékonysági kampány augusztus 26-án, pénteken 14 órakor zárul. A szervezők sorshúzással döntik el, hogy az adományozók közül kié lesz Popovici úszósapkája és úszószemüvege. A legkisebb adományozható összeg 25 lej. A sorshúzást szeptember 2-án tartják.

Az összegyűlt összeget a Hope and Homes for Children szervezetet eddig is támogató Genpact vállalat megduplázza.

(Agerpres)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!