Eldőlt, hol épül meg Kolozsvár élményfürdője

2022. augusztus 22. – 17:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 5,5 hektáros területen hozna létre egy élményfürdőt Kolozsvár önkormányzata, amelyet a Cora bevásárlóközpont szomszédságában levő Sun strand jelenlegi területén, és további 4 hektáron építene meg. Emil Boc polgármester hétfőn, a kolozsvári tanács rendkívüli ülésén kérte a képviselők támogatását a projekthez.

A városi képviselőtestület emellett a Borháncs negyedi oktatási központ létrehozásáról is szavazott, amelynek egy olimpiai standardoknak megfelelő medencét magába foglaló úszóközpont is része. Összesen 30 millió eurót fordítanak a teljes projektre, amely az úszóközpont mellett óvodát, elemi és általános iskolát, középiskolát, sportbázist és egy parkerdőt is tartalmaz. Az úszóközpont 23,4 millió euróból valósul meg, a fejlesztés többi részére pedig 6,7 millió eurót költenek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!