Záporok, zivatarok várhatók hétfő estig az ország nagy részében, Székelyföldre is érvényes a figyelmeztetés

2022. augusztus 21. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítette vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a korábban fokozott légköri instabilitás és bő csapadék miatt kiadott elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást.

A frissített figyelmeztetés szerint vasárnap délelőttől hétfő este 10 óráig a Bánságban, Olteniában, a Körös-vidéken, Máramarosban, Erdélyben, a hegyvidéken és helyenként Munteniában heves széllökésektől és villámlásoktól kísért záporok és jégesők várhatók. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-40, helyenként az 50-70 litert négyzetméterenként.

A következő megyék érintettek: Szatmár, Máramaros, Szilágy, Beszterce-Naszód, Bihar, Kolozs, Maros, Hargita, Kovászna, Arad, Temes, Brassó, Dolj, Olt, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér és Szeben, illetve Bukarest.

Forrás: ANM
Forrás: ANMA meteorológusok figyelmeztetnek, hogy a jövő hét közepéig még fokozott marad a légköri instabilitás.

Az ANM meghosszabbította hétfő este 10 óráig a bő csapadékra vonatkozó másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást is, amely Gorj, Vâlcea, Argeş és Mehedinţi megyét, valamint Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér és Szeben megye bizonyos részét érinti. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 40-50, helyenként a 70-90 litert négyzetméterenként.