A DIICOT vetett véget egy Hargita megyei rave partinak

2022. augusztus 19. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Hargita megyei Galócás településen tartott kisebb rave-en 15 személynél találtak kábítószert, illetve 8 személyt -román és külföldi állampolgárokat egyaránt- értek tetten kábítószer-kereskedelmen és -fogyasztáson – közölte pénteken a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT), akik a Hargita megyei rendőrséggel együtt szálltak ki a helyszínre.

A hatóságok a Maroshévízhez közel eső település közelében, egy erdős helyszínen sátrakban, lakókocsikban és járművekben is találtak tudatmódosító szereket, köztük nagyobb kockázatú kábítószereket. A DIICOT közleménye szerint többen menekülni próbáltak az erdőben.

A nyomozók közleménye szerint 123 különböző tablettát, 15 LSD-tapaszt, 39 gramm hasist, egy hallucinogén gombakultúrát, különböző kokaint, ketamint, kannabiszrügyeket, házilag készített kannabiszcigarettákat, valamint a kábítószer-fogyasztáskor használatos tárgyakat (őrlőket, pipákat, fecskendőket, stb.) találtak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!