Világcsúccsal lett Európa-bajnok David Popovici

2022. augusztus 13. – 19:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Világcsúccsal nyerte meg a 100 méteres férfi gyorsúszás szombati döntőjét David Popovici a római úszó Európa-bajnokságon. A román úszófenomén 46,86 másodperc alatt ért célba – közölte szombat este az Agerpres.

Popovici a szombati úszásával a seniorok és juniorok Európa-rekordját és egyben világrekordját állította fel, amely a 100 méter gyorsúszás eddigi legjobb eredményének számít. A szám eddigi világcsúcsát a brazil Cesar Cielo Filho tartotta 46,91 másodperccel, amit 2009-ben ért el cápadresszben.

A döntőn a második helyezett Milák Kristóf lett 47,10 másodperccel, a dobogó harmadik fokára az olasz Alessandro Miressi állhat fel, 47,63-as idejével.

Popovici a második román úszó, aki Európa-bajnoki címet szerzett a 2021-ben aranyérmet szerző Robert Glința után, aki 100 méter háton győzött Budapesten.

Romániát 11 versenyző képviseli a római Európa-bajnokságon, akik úszás, műugrás és toronyugrás számokon vesznek részt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!