Mindent tudsz Erdélyről? Kipróbálhatod kvízünket, amelyben kezdők és haladók számára is vannak kérdések

2022. augusztus 6. – 13:59

Mindent tudsz Erdélyről? Kipróbálhatod kvízünket, amelyben kezdők és haladók számára is vannak kérdések
Az Ördögkatlan fesztiválozói remekül szórakoztak, miközben a helyes válaszokat próbálták megtippelni a Transtelex Erdély-kvízes programján – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken a dél-magyarországi Ördögkatlan fesztiválon mutatkoztunk be az olvasóknak a Telexes kollégákkal együtt, és mivel vendégségbe nem illik üres kézzel menni, szilágysági szilvapálinkát, román pufulecet és egy Erdély-kvízt pakoltunk be kóstolónak. Mindháromhoz vállalkozókedv és merészség kellett. A pálinkát nem kell bemutatnom, a pufulecet indulás előtt a szerkesztőségben is teszteltük, és találtunk ehető változatokat is. Az enni-innivaló mellett azonban a kvíznek volt a legnagyobb sikere, sok fesztiválozó próbálta ki, hogy milyen alapos az Erdély-tudása. A zanzásított változata a tesztnek most itt van, lám, ti mire mentek vele? Itt élők számára vannak egészen könnyűnek tűnő kérdések, egyiküket-másikukat ki is hagytam ebből a verzióból, mert nem hiszem, hogy találok olyan olvasót, aki ne tudná, mi a murok vagy a vinetta. De azt hiszem, hogy van legalább 1-2 olyan kérdés, amire lehet még a megrögzött lokálpatrióták sem biztos, hogy tudnak válaszolni. Lássuk!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!