Mindent tudsz Erdélyről? Kipróbálhatod kvízünket, amelyben kezdők és haladók számára is vannak kérdések

2022. augusztus 6. – 13:59

Mindent tudsz Erdélyről? Kipróbálhatod kvízünket, amelyben kezdők és haladók számára is vannak kérdések
Az Ördögkatlan fesztiválozói remekül szórakoztak, miközben a helyes válaszokat próbálták megtippelni a Transtelex Erdély-kvízes programján – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken a dél-magyarországi Ördögkatlan fesztiválon mutatkoztunk be az olvasóknak a Telexes kollégákkal együtt, és mivel vendégségbe nem illik üres kézzel menni, szilágysági szilvapálinkát, román pufulecet és egy Erdély-kvízt pakoltunk be kóstolónak. Mindháromhoz vállalkozókedv és merészség kellett. A pálinkát nem kell bemutatnom, a pufulecet indulás előtt a szerkesztőségben is teszteltük, és találtunk ehető változatokat is. Az enni-innivaló mellett azonban a kvíznek volt a legnagyobb sikere, sok fesztiválozó próbálta ki, hogy milyen alapos az Erdély-tudása. A zanzásított változata a tesztnek most itt van, lám, ti mire mentek vele? Itt élők számára vannak egészen könnyűnek tűnő kérdések, egyiküket-másikukat ki is hagytam ebből a verzióból, mert nem hiszem, hogy találok olyan olvasót, aki ne tudná, mi a murok vagy a vinetta. De azt hiszem, hogy van legalább 1-2 olyan kérdés, amire lehet még a megrögzött lokálpatrióták sem biztos, hogy tudnak válaszolni. Lássuk!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!