Újabb rekorddöntésre készül a Balatonon Avram Iancu hosszútávúszó

2022. augusztus 2. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Balatonon döntené meg a nyíltvízi hosszútávúszás Európa-csúcsát Avram Iancu: a sportoló legkevesebb 43 óra 16 percig akar úszni szerdán Közép-Európa legnagyobb tavában.

A petrozsényi könyvtáros kedden utazik Magyarországra, és szerdán reggel 9-kor vág neki a rekorddöntési kísérletnek. Az Agerpres hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy a nyíltvízi hosszútávúszás jelenlegi európai csúcsa 43 óra és 15 perc, és a brit Kevin Murphy nevéhez fűződik, aki éppen a Balatonon érte el ezt a teljesítményt. „Én megpróbálok majd ennél az időnél egy perccel többet úszni” – jelentette ki.

Avram Iancu emlékeztetett arra, hogy a Balaton átúszása nem könnyű feladat, elsősorban a gyakori hullámok miatt. De a legnagyobb kihívást számára az alváshiány fogja jelenteni – tette hozzá.

A sportoló már tavaly júliusban is megpróbálkozott a Balatonon a nyíltvízi hosszútávúszás Európa-csúcsának megdöntésével, de akkor annyira viharos volt a tó, hogy végül lemondott a tervéről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!