Továbbra is heves esőzésekre, zivatarokra és jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok

2022. július 31. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Heves esőzésekre, viharokra, jégesőre és zivatartokra vonatkozó figyelmeztetését adott ki a vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több megyéjére.

A hétfő hajnal 3 óráig érvényes másodfokú (narancssárga) riasztás van érvényben Moldva keleti felében, Dobrudzsa északi részén, valamint Délkelet-Erdélyben (részben Háromszéken) és a Kárpátkanyar térségében. A figyelmeztetés szerint az említett területeken heves záporok alakulhatnak ki, amelyben négyzetméterenként akár 40-60 liter csapadék is lezúdulthat. A zivatarok erős széllel járnak, helyeként jégesőre is lehet számítani.

Forrás: meteoromania.ro
Forrás: meteoromania.ro

A hétfő reggel 10 óráig érvényes elsőfokú (sárga) riasztás az ország nyugati, illetve délnyugati részét leszámítva egész Romániát érinti. A figyelmeztetés szerint az érintett területeken erős légköri instabilitás lesz tapasztalható, záporok, zivatarok, erős szél alakulhat ki, helyenként jégeső is lehetséges. A csapadékmennyiség négyzetméterenként 25-35 liter is lehet.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!