Július végéig zárva marad a parajdi sóbánya

2022. július 28. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Július 31-éig zárva marad a parajdi sóbánya, miután szombaton iszapszivárgás miatt ki kellett menekíteni az ott tartózkodó mintegy ezer embert, tudósít az Agerpres.

A létesítmény Facebook-oldalán az olvasható, hogy a kezelőközpont technikai okok miatt tart zárva. A bányát július 23-án kellett kiüríteni, miután jelentős víz- és iszapszivárgást észleltek a bejárati csarnoknál, ahol az autóbuszok szállítják a turistákat.

Sebestyén József, a sóbánya műszaki igazgatója arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy csütörtökön szakértői csoportot várnak a bányába, akik speciális eljárással megpróbálják leállítani a szivárgást.

„Próbálunk megoldást találni a helyzetre, de ez meghalad minket, speciális szakértőcsoportra van szükség” – nyilatkozta Sebestyén.

Azt is elmondta, hogy a bejárati csarnokba meglehetősen nagy hozammal folyik be a víz, de nem áll fenn a veszély, hogy a kezelőközpontba vagy a termelési részlegre is beszivárogjon. A vizet kontrolláltan vezetik el, de a helyzet még nem engedi meg a látogatók fogadását. „A turisták és az alkalmazottak biztonsága sokkal fontosabb” – sommázta a műszaki igazgató.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!