Bő egy hét múlva kezdődik az Untold, jönnek a kolozsvári forgalomkorlátozások is

2022. július 27. – 12:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bő egy hét múlva, augusztus 4-én kezdődik az Untold fesztivál Kolozsvár központjában, ennek megfelelően az önkormányzat be is jelentette, hogy hol számíthatnak lezárásokra a helyiek. Három utcában korlátozzák jelentősen a gépjármű-forgalmat: a Stadion sétányon, a Függetlenség/Independenței úton és a Bem/George Coșbuc utcában.

  • A Stadion sétányon lesz a legtöbbet lezárva, ott éjszakánként már most sem lehet közlekedni, és egészen augusztus 15-ig így is marad ez. Az útszakaszt folyamatos lezárása július 30-án, szombaton 15 órakor kezdődik, és egészen augusztus 10-én 4:30-ig tart (esetleg augusztus 12-én 4:30-ig, ha a helyzet úgy kívánja.)
  • A Függetlenség/Independenței út Garibaldi-hídtól a Bem/George Coșbuc utcáig tartó szakaszának lezárása július 28-án éjfélkor kezdőik. Július 31-ig még közlekedhetnek rajta a tömegközlekedés járatai, de utána azokat is elterelik. A Függetlenség/Independenței út a Garibaldi-hídtól a Napoca-hídig terjedő szakaszának a lezárása augusztus másodikán éjfélkor kezdődik, és egészen augusztus 10-én 4:30-ig tart. A Garibaldi-hídtól a Bem/George Coșbuc utcáig terjedő szakasz még augusztus 15-én 4:30-ig le lehet zárva, ha a helyzet úgy kívánja, de a tömegközlekedés járatai ekkor már visszamehetnek rá.
  • A Bem/George Coșbuc utca részleges lezárása (csak a Szamos felé tartó szakaszon) a Fürdő/Cardinal Iuliu Hossu és a Függetlenség/Independenței út között július 28-én éjfélkor kezdődik, és augusztus 2-án éjfélig tart. Július 30-án, szombaton 15 óráig – valószínűleg a sétatéri esküvőkre való tekintettel – a Fürdő utca és a Stadion sétány között ezt feloldják ezt a korlátozást. A tömegközlekedési járatok július 31-ig a lezárások ellenére még használhatják ezt az útszakaszt is, utána már ők sem. Augusztus 2-án éjféltől augusztus 10-én 4:30-ig teljesen viszont teljesen lezárják a Bem utca korábban már említett szakaszát. Ezen a szakaszon még augusztus 16-án 4:30-ig számíthatnak részleges lezárásokra az autósok, a tömegközlekedés előtt viszont feloldják a korlátozásokat.

Nem csak a gépjármű-forgalmat korlátozzák, a gyalogosok előtt is lezárják a környék egy részét, és nem csak a fesztivál idejére. Augusztus 2-án éjféltől augusztus 10-én 7 óráig le lesz zárva a gyalogos forgalom előtt a BT Aréna és Kolozsvár Aréna körüli gyalogos övezet, illetve a Sétatér egy része is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!