Elhunyt Lőrincz Gyula képzőművész

2022. július 25. – 13:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tragikus hirtelenséggel, 55 éves korában hétfőn elhunyt Lőrincz Gyula kolozsvári képzőművész, grafikus, tájékoztat a Kolozsvári Magyar Opera, amelynek a művész munkatársa volt.

„Távozása nagy veszteség intézményünk számára. Művészi látásmódja meghatározó fontosságú volt Operánk utóbbi évtizedeiben. Családjának vigasztalódást kívánunk” – írják a közlésükben.

Úgy tudjuk, hogy Lőrincz Gyula a román tengerparton nyaralt, amikor a vízben szívstopot kapott, és kiérkező vízi- és rohammentősöknek már nem sikerült újraéleszteniük.

Lőrincz Gyula 1967-ben született Székelyudvarhelyen, tanulmányait a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban, majd a kolozsvári Ioan Andreescu Képzőművészeti Akadémia grafika szakán végezte. Számos művészeti projekt fűződik a nevéhez, az utóbbi években a Kolozsvári Magyar Opera díszlettervezőjeként dolgozott.

Temetésére július 29-én, pénteken délben 13 órakor kerül sor, a kolozsvári Házsongárdi temető kápolnájában unitárius szertartás szerint búcsúztatják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!