Öt embernél találtak drogokat a hatóságok Tusványoson

2022. július 24. – 16:16

Öt embernél találtak drogokat a hatóságok Tusványoson
Fotó: Hargita megyei rendőrség

Másolás

Vágólapra másolva

Öt személynél találtak kábítószert a hatóságok a Tusnádfürdőn lezajlott Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott ellenőrzések során.

A Hargita megyei rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint július 19-e és 23-a között a Hargita és Maros megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni szolgálatának alakulatai „léptek fel a törvénytelen drogkereskedelem és drogfogyasztás ellen egy tusnádfürdői nyilvános eseményen”.

A rendőrök öt személynél találtak kannabiszt, illetve ecstasyt. Hatósági besorolása szerint a kannabisz kockázatos, az ecstasy magas kockázatú drog. A rendőrség tájékoztatása szerint a kábítószereket saját használatra, illetve értékesítés céljából vitték be az illetők a fesztiválra.

A hatóságok büntetőjogi kivizsgálást indítottak kockázatos és magas kockázatú drogok birtoklása miatt. Az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) is vizsgálódik – idézte az Agerpres a rendőrségi közleményt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!