Egy nap alatt 174 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat

2022. július 23. – 16:55

Egy nap alatt 174 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat
Fotó: ISU

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi 24 órában 174 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat. A lángok egy nap alatt 756 hektárnyi területen pusztították el a növényzetet – tájékoztatott szombaton az országos katasztrófavédelem (ISU).

Az Agerpres által idézett közlemény szerint a kánikula kezdete óta 1963 hektár száraz vegetációt és erdős területet pusztított el a tűz.

A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy országszerte már 1421 sátrat állítottak fel, ahol elsősegélyben részesítik és ingyenes ivóvízzel látják el az embereket. Eddig 1546 személy vette igénybe ezt a segítséget, nyolcat közülük kórházba kellett szállítani.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem vízszállítási feladatokat is ellátott: egy esetben ivóvizet, egyszer háztartási vizet, egyszer pedig állatok itatására alkalmas vizet szállított a rászorulóknak. A települések önkormányzatai 67 esetben láttak el hasonló feladatokat, 27 településre ivóvizet, 24 településre háztartási vizet, 16 településre állatok itatására alkalmas vizet kellett máshonnan szállítani – derül ki a közleményből.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!