Egy nap alatt 174 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat

2022. július 23. – 16:55

Egy nap alatt 174 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat
Fotó: ISU

Másolás

Vágólapra másolva

Az utóbbi 24 órában 174 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat. A lángok egy nap alatt 756 hektárnyi területen pusztították el a növényzetet – tájékoztatott szombaton az országos katasztrófavédelem (ISU).

Az Agerpres által idézett közlemény szerint a kánikula kezdete óta 1963 hektár száraz vegetációt és erdős területet pusztított el a tűz.

A katasztrófavédelem beszámolt arról is, hogy országszerte már 1421 sátrat állítottak fel, ahol elsősegélyben részesítik és ingyenes ivóvízzel látják el az embereket. Eddig 1546 személy vette igénybe ezt a segítséget, nyolcat közülük kórházba kellett szállítani.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem vízszállítási feladatokat is ellátott: egy esetben ivóvizet, egyszer háztartási vizet, egyszer pedig állatok itatására alkalmas vizet szállított a rászorulóknak. A települések önkormányzatai 67 esetben láttak el hasonló feladatokat, 27 településre ivóvizet, 24 településre háztartási vizet, 16 településre állatok itatására alkalmas vizet kellett máshonnan szállítani – derül ki a közleményből.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!