Másodfokú hőségriadó van tíz megyében, 40 fok is lehetséges

2022. július 22. – 09:29

Másodfokú hőségriadó van tíz megyében, 40 fok is lehetséges
Fotó: Daniel Mihăilescu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Másodfokú (narancssárga jelzésű) hőségriadó lesz érvényben pénteken és szombaton az ország tíz nyugati és déli megyéjében – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat. További huszonegy megyében elsőfokú hőségriadó lesz.

A meteorológusok szerint a Bánságban, Körös-vidéken, Olténia déli, Munténia délnyugati és Erdély északnyugati részében kánikula várható, a délutáni órákban a hőmérséklet elérheti a 38-40 fokot, és éjszaka sem csökken 20-22 fok alá – írja az Agerpres. A hőérzetindex meghaladja majd a kritikus 80 egységet.

Az elsőfokú hőségriadó alatt lévő megyékben a hőmérséklet csúcsértéke 35-37 fok között váltakozik majd, a levegő éjszaka sem hűl le 18 fok alá, és a hőérzetindex szintén meghaladja majd a kritikus 80 egységet. Az előrejelzések szerint a kánikula vasárnapig tart az ország nagy részében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!