Az utasoknak kellett eltessékelni egy szamarat és két pónit a sínekről, mert útját állták az egyik Nagyváradról Kolozsvárra tartó vonatnak

2022. július 17. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két póniló és egy szamár állta útját a szombaton 12 óra 49 perckor, Nagyváradról induló vonatnak, melyet a Transferoviar Călători (TFC) magánvállalat működtet. Az ebihoreanul.ro helyi portál információi szerint a három állat a Bihar megyei Vársonkolyos település közelében baktatott a síneken. A mozdonyvezető szerencsére időben észlelte a „betolakodókat”, dudával próbálta őket elijeszteni, de a három állat látszólag füle botját sem mozdította, zavartalanul folytatták útjukat, így kénytelenek voltak megállítani a vonatot.

A helyi újságnak nyilatkozó személyek azt mondták, hogy bosszantotta őket az állatok „makacssága”, de egyben jól szórakoztak az eseten. „Érdekes élmény volt” – állapították meg.

A problémát végül három fiatal utas oldotta meg, akik az álló vonatról leszálltak, majd megpróbálták elkergetni az állatokat. Videón is látni, hogy ez nem volt egyszerű feladat, a vonat körülbelül 10 percig állt, majd még egy 10 percig araszolt mögöttük, amíg végül sikeresen leterelték őket a sínekről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!