Megjelent az újrahasznosított műanyagból készült Jane Goodall Barbie

2022. július 13. – 14:24

frissítve

Megjelent az újrahasznosított műanyagból készült Jane Goodall Barbie
Fotó: Jane Goodall Intézet

Másolás

Vágólapra másolva

A Mattel az Inspiráló nők sorozata részeként adta ki a jelenleg 88 éves, világhírű antropológus, főemlőskutató babaváltozatát. Jane Goodall maga is bevallotta, hogy évtizedek óta álmodik arról, hogy egyszer kiadják őt játékbabaként, mivel az élete már tananyag, és úgy érzi, hogy világszerte nagyon sok kislány számára szolgálhat példaképként a kutatói munkájával. A terepruhás baba mellett egy jegyzetfüzet, egy távcső és természetesen egy csimpánz is a szett része – David Graybeard volt az első majom, akivel a kutató a tanzániai nemzeti parkban közelebbi barátságba került.

A gyártó cég szerint a Goodall-Barbie 90 százalékban újrahasznosított műanyagból készült, amely egyébként valószínűleg az óceánba kötött volna ki. Goodall a People-nek elmondta, hogy felajánlotta a segítségét a baba részleteinek kidolgozásában, és azt reméli, hogy ezzel a játékkal a lányokat arra ösztönzik majd, hogy a nemi szerepeken túl gondolkodjanak.

A Jane Goodall Intézet fontosnak tartja a gyerekek környezetvédelemre való nevelését, ezért is működtek együtt az új baba elkészítésében. Goodall szerint a Barbie baba segítségével az éghajlatváltozásról szóló üzenet is „messzire eljuthat.” Ez egy olyan probléma, amely mindannyiunkat érint, tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!