Mintegy 200 ezer euró értékű kábítószert foglaltak le az ügyészek egy Bihar megyei kokainlaboratóriumban

2022. július 12. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 200 ezer euró értékű kokainra és a hordozóanyagokból történő kivonására alkalmas laboratóriumra bukkantak a hatóságok Bihar megyében egy kábítószer-csempészetre szakosodott bűnbanda felszámolására irányuló akció során – számolt be a Román Rendőrség közleménye alapján kedded az Agerpres.

A tájékoztatás szerint a bűnbanda június elején létesült, és kezdetben két román és egy izraeli állampolgárból állt, akikhez később csatlakozott két kolumbiai is. Utóbbiak román társaik kíséretében mintegy hat kilogramm kokaint hoztak be július 1-jén az országba. Az áru becsempészése mellett az ő feladatuk volt kivonni a kokaint a látszólag legális áruból.

A művelethez szükséges eszközöket – vegyi anyagok, reakcióedények – a hónap elején vásárolták meg, majd kibéreltek Bihar megyében egy lakott területen kívüli épületet.

A július 10-én végzett házkutatás során négy gyanúsítottat tetten értek, amint épp kokaint vontak ki kávéból vegyi úton. Találtak még a helyszínen egy prokaint tartalmazó, egykilós préselt tömböt, 148 gramm barna kokaint, amely még nem ment át a kristályosítási folyamaton, valamint 5 kilogramm kávéból és kokainból álló keveréket. Emellett a kokain kivonásához szükséges több más eszközt is lefoglaltak a hatóságok.

Az öt gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) munkatársai, és előzetes letartóztatásukat javasolják a bíróságnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!