Mintegy 200 ezer euró értékű kábítószert foglaltak le az ügyészek egy Bihar megyei kokainlaboratóriumban

2022. július 12. – 09:07

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 200 ezer euró értékű kokainra és a hordozóanyagokból történő kivonására alkalmas laboratóriumra bukkantak a hatóságok Bihar megyében egy kábítószer-csempészetre szakosodott bűnbanda felszámolására irányuló akció során – számolt be a Román Rendőrség közleménye alapján kedded az Agerpres.

A tájékoztatás szerint a bűnbanda június elején létesült, és kezdetben két román és egy izraeli állampolgárból állt, akikhez később csatlakozott két kolumbiai is. Utóbbiak román társaik kíséretében mintegy hat kilogramm kokaint hoztak be július 1-jén az országba. Az áru becsempészése mellett az ő feladatuk volt kivonni a kokaint a látszólag legális áruból.

A művelethez szükséges eszközöket – vegyi anyagok, reakcióedények – a hónap elején vásárolták meg, majd kibéreltek Bihar megyében egy lakott területen kívüli épületet.

A július 10-én végzett házkutatás során négy gyanúsítottat tetten értek, amint épp kokaint vontak ki kávéból vegyi úton. Találtak még a helyszínen egy prokaint tartalmazó, egykilós préselt tömböt, 148 gramm barna kokaint, amely még nem ment át a kristályosítási folyamaton, valamint 5 kilogramm kávéból és kokainból álló keveréket. Emellett a kokain kivonásához szükséges több más eszközt is lefoglaltak a hatóságok.

Az öt gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) munkatársai, és előzetes letartóztatásukat javasolják a bíróságnak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!