Junior úszó Eb: meglett a negyedik aranyérem is David Popovici-nak

2022. július 10. – 20:59

frissítve

Junior úszó Eb: meglett a negyedik aranyérem is David Popovici-nak
Fotó: David Popovici Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Száz méteres gyorsúszásban is aranyérmes lett David Popovici az Otopeni-ben zajló ifjúsági úszó Európa-bajnokságon. A Dinamo klasszisa negyedik aranyérmét szerezte meg a kontinenstornán, írja az Agerpres.

David Popovici 47.69 másodperces idővel nyerte meg a vasárnapi finálét, mögötte másodikként a brit Jacob Whittle, harmadikként pedig a ciprusi Nikolas Antoniou ért célba.

Az Adrian Rădulescu irányításával készülő úszófenomén öt érmet nyert a bukaresti junior Eb-n, ebből négy arany: 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban és a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval is az élen végzett, a 4x100 méteres vegyes gyorsváltóval pedig ezüstöt nyert.

Az ifjúsági úszó Európa-bajnokság július 5-e és 10-e között zajlik az otopeni-i olimpiai úszóközpontban. A versenyen 42 ország 494 sportolója vesz részt. Romániát 14 férfi és 12 női úszó képviseli.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!