Hatodik alkalommal szervezik meg augusztus második hetében az Alternatív Összművészeti Diáktábort

2022. július 10. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Idén augusztus 8-14. között, a csomakőrösi Debreczi Panzióban tartják meg az Alternatív Összművészeti Diáktábort, az az Altert. Az ifjúsági diáktábor célja, hogy teret és lehetőséget biztosítson olyan fiataloknak, akik érdeklődnek a művészetek – vagy bármilyen kreatív tevékenység – iránt. A tábor az egy-egy művészeti terület iránt érdeklődő kezdő és profi középiskolás diákokat egyaránt várja, a cél, hogy a résztvevők alkotói kreativitását segítsék szakmai képzések biztosítása révén, derül ki közleményükből.

Idén 13 műhelyt indítanak: próza, líra, fotó, film, animáció, gif, kortárs tánc, színművészet, báb, zene, elektronikus zene, képzőművészet és textilművészet. A résztvevők egy héten keresztül a választott műhelyben vesznek részt, de rengeteg a krodukció, több műhely is készít közös projekteket. (Pl. a kreatív írással foglalkozó résztvevők dalszöveget írnak, a zenészek megzenésítik; az elektronikus zenén résztvevők hanganyagot készítenek, az animációsok vizuálokkal egészítik ki stb.)

Az Alter minden évben igyekszik újdonságokkal készülni, az alapkoncepció viszont ugyanaz maradt. Az első nap mindig az ismerkedésé, a laza, beszélgetős programoké. Az elkövetkezendő négy napon kerül sor a műhelyfoglalkozásokra és a fakultációkra. A tábor közösségi tere, a JunkSpace egyéb szabadidős programokat is biztosít a délutáni szieszta idején vagy az esti órákban, koncertekre, bulikra, kvíz-, társasjáték- és filmestékre stb. kerül sor itt. A tábor utolsó teljes napján, szombaton mindig egymás munkafolyamataiba tekinthetnek be a résztvevők, kiselőadásokra kerül sor.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a táborba a felvétel nem portfólió alapján történik, hanem csupán a jelentkezési sorrend számít. További részletek a rendezvény Facebook-oldalán.

Az Altertábort az AlterNatives kulturális szervezet és a Hargita Megyei Magyar Diáktanács (HaDiT) fiataljai szervezik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!