Újabb aranyérmet nyert Románia a junior úszó Európa-bajnokságon

2022. július 8. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert csütörtökön Vlad Ştefan Stancu 1500 méteres gyorsúszásban az Otopeni-ben zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, az ötödik érmet biztosítva ezzel Romániának, írja az Agerpres.

Bár a döntőbe csak az ötödik legjobb idővel jutott be, Stancu 15:05.47 perces idővel elsőként csapott célba. A második helyet a lengyel Krzysztof Chmielewski (15:13.46), míg a bronzérmet a török Emir Batur Albayrak (15:15.24) szerezte meg

A román csapatnak ez a második érme csütörtökön, miután Bianca Costea ezüstérmet nyert a női 50 méteres gyorsúszásban. Az ifjúsági Európa-bajnokságon eddig 5 érmet szerzett Románia: 3 aranyat és 2 ezüstöt.

Az első aranyérmet David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma és Patrick Sebastian Dinu szerezte meg a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval, a másodikat David Popovici 200 méteres gyorsúszásban, a harmadikat Vlad Ştefan Stancu 1500 méteres gyorsúszásban.

Ezüstérmet nyert a David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea és Rebecca Aimee Diaconescu alkotta vegyes váltó 4x100 méteren, valamint Bianca Costea 50 méteres női gyorsúszásban.

Az ifjúsági úszó Európa-bajnokság július 5-e és 10-e között zajlik az otopeni-i olimpiai úszóközpontban. A versenyen 42 ország 494 sportolója vesz részt. Romániát 14 férfi és 12 női úszó képviseli.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!