Újabb aranyérmet nyert Románia a junior úszó Európa-bajnokságon

2022. július 8. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert csütörtökön Vlad Ştefan Stancu 1500 méteres gyorsúszásban az Otopeni-ben zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, az ötödik érmet biztosítva ezzel Romániának, írja az Agerpres.

Bár a döntőbe csak az ötödik legjobb idővel jutott be, Stancu 15:05.47 perces idővel elsőként csapott célba. A második helyet a lengyel Krzysztof Chmielewski (15:13.46), míg a bronzérmet a török Emir Batur Albayrak (15:15.24) szerezte meg

A román csapatnak ez a második érme csütörtökön, miután Bianca Costea ezüstérmet nyert a női 50 méteres gyorsúszásban. Az ifjúsági Európa-bajnokságon eddig 5 érmet szerzett Románia: 3 aranyat és 2 ezüstöt.

Az első aranyérmet David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma és Patrick Sebastian Dinu szerezte meg a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval, a másodikat David Popovici 200 méteres gyorsúszásban, a harmadikat Vlad Ştefan Stancu 1500 méteres gyorsúszásban.

Ezüstérmet nyert a David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea és Rebecca Aimee Diaconescu alkotta vegyes váltó 4x100 méteren, valamint Bianca Costea 50 méteres női gyorsúszásban.

Az ifjúsági úszó Európa-bajnokság július 5-e és 10-e között zajlik az otopeni-i olimpiai úszóközpontban. A versenyen 42 ország 494 sportolója vesz részt. Romániát 14 férfi és 12 női úszó képviseli.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!