Aranyérmes lett Popovici 200 méteres gyorsúszásban a junior úszó Európa-bajnokságon

2022. július 7. – 08:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert szerdán David Popovici 200 méteres gyorsúszásban az Otopeni-ben zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, számolt be az Agerpres.

A felnőttek versenyében nemrég két világbajnoki címet szerző úszó a második idővel jutott be a fináléba, ahol 1:45.45 perces idővel elsőként csapott célba, megvédve junior bajnoki címét. Ő tartja egyébként a 200 méteres gyorsúszás junior rekordját (1:43.21), amelyet június 20-án állított fel a budapesti felnőtt világbajnokságon.

A második helyen az olasz Lorenzo Galossi végzett (1:47.71), a harmadik a Nagy-Britanniát képviselő Jacob Whittle (1:47.85) lett.

Ez Popovici második aranyérme az otopeni-i Eb-n, miután kedden a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval is az élen végzett (3:18.93). A váltó tagja volt még: Vlad Stancu, Ştefan Cozma és Patrick Sebastian Dinu.

Szerda este ugyanakkor egy ezüstérmet is nyert Popovici a 4x100 méteres mix gyorsváltóval. A Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea és Rebecca-Aimee Diaconescu összeállítású négyes épp a magyarok mögött lett második. A magyar váltót Magda Boldizsár, Bóna Benedek, Pádár Nikoletta és Molnár Dóra négyese alkotta. Az első váltásnál még több, mint 2 másodperccel voltak le voltak maradva a magyarok a Popovici-csal felálló román csapat mögött, de utána rendre ők úszták a jobb időt, előbb folyamatosan csökkentették a hátrányt, majd az utolsó embernél már meg is előzték a román váltót. Magyaroknak is jó napja volt szerdán, például a váltóval is felálló Pádár Nikoletta magabiztosan nyerte 200 méter gyorson.

Az ifjúsági úszó Európa-bajnokság július 5-e és 10-e között zajlik az otopeni-i olimpiai úszóközpontban. A versenyen 42 ország 494 sportolója vesz részt. Romániát 14 férfi és 12 női úszó képviseli.

A tavaly Rómában megtartott junior Eb-n Popovici 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban aranyérmet nyert, a 4x100-as férfi gyorsváltóval pedig ezüstérmes lett. Románia akkor az ötödik lett az éremtáblázaton.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!