Keddig tart a kánikula, 38 fokos hőségre is számíthatunk

2022. július 3. – 16:50

frissítve

Keddig tart a kánikula, 38 fokos hőségre is számíthatunk
Forrás: meteoromania.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Kánikulára figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nagy részére. Keddig első- és másodfokú hőségriadó lesz érvényben 35 megyében.

Az előrejelzések szerint főként síkvidékeken várható kánikula, ahol a hőérzet-index meghaladja majd a kritikus 80 egységet. Vasárnap estig a legmagasabb hőmérsékleti értékek 33-36 fok, a legalacsonyabban 14-20 fok között alakulnak.

Hétfőn és kedden a nyugati és az északnyugati országrészek síkságain erősödni fog a hőhullám, a hőmérséklet rekord értékekhez közelít: a délutáni órákban 36-38 fokot mutatnak majd a hőmérők, éjszaka sem hűl le 18 fok alá a levegő.

Mint írtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető másodfokú (narancssárga színjelzésű) előrejelzést is kibocsátott vasárnap 19 megyére. E szerint 23 óráig az ország domb- és hegyvidékein, Erdélyben, illetve helyenként Olténiában, Moldvában és Munténia északnyugati részén viharos erejű széltől és villámlásoktól kísért felhőszakadások várhatók.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!