A luxemburgi miniszterelnök azonos nemű férjét Orbán Viktor mellé ültették a NATO-csúcs díszvacsoráján

2022. június 30. – 17:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A NATO-csúcs fotójaként írta le a La Voz del Sur spanyol lap azt a felvételt, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnökének azonos nemű férje, Gauthier Destenay mellett ül a spanyol királyi palotában megrendezett díszvacsorán.

Mivel a spanyol királyi palota nem kommentálta az esetet, nem tudni, hogy az ültetés a véletlen műve, vagy némi szándékosság is feltételezhető – mintegy utalásként a júniusi Pride-hónapra.

Xavier Bettel egyébként tavaly élesen kritizálta Orbánt annak a törvénynek az elfogadása miatt, amely megtiltja az LMBTQ-tartalmak ábrázolását a gyermekeknek szánt anyagokban.

Úgy fogalmazott, az elfogadott törvény azt sugallja, hogy az LMBTQ-emberek nem részei a normalitásnak, és veszélyt jelentenek a fiatalokra. „Orbán törvényszintre emelte az LMBTQ-közösség megbélyegzését, miközben nem veszi észre, hogy melegnek lenni nem választás kérdése, de intoleránsnak lenni annál inkább az” – mondta Bettel, aki 2015-ben az első uniós vezetőként kötött házasságot azonos nemű párjával.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!