Tikkasztó hőségre számíthatunk a következő napokban

2022. június 27. – 21:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Országszerte meleg időre, sok helyen kánikulára számíthatunk a következő napokban, a záporok, zivatarok kialakulásának esélye július 1-je után lesz nagyobb, írja az Agerpres az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 27-e és július 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben és Máramarosban a hét végéig tovább melegszik az idő, szerdától kánikulai hőség lesz helyenként, 34-35 Celsius-fokos átlagos nappali csúcsértékekkel. Éjszaka 15-18 fokig hűl a levegő. Július 1-je után fokozatosan csökkenni kezd a hőmérséklet, a jelzett időszak végére 26 fok körüli átlagos nappali csúcsértékekre kell számítani, éjszaka 12-14 fok lesz. Kisebb záporok a hónap végéig naponta kialakulhatnak, 1-je után nagyobb területeken lehetnek esőzések.

A Bánságban és a Körösök vidékén július 1-jéig a nappali csúcsértékek átlaga elérheti a 37-38 fokot, éjszaka 19-20 fokig hűl a levegő. Ezt követően enyhül a hőség, 28-30 közötti nappali maximumok és 14 és 16 fok közötti minimumok várhatók. A záporok kialakulásának esélye július 1-je után lesz nagyobb.

A hegyekben az ilyenkor megszokottnál melegebb lesz a következő két hétben, 19 és 23 fok közötti maximumokkal és 11 és 13 fok közötti minimumokkal. Esőzések napi szinten várhatók, július 1-je után egyre kiterjedtebb területeken.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!