Az oktatási miniszter több tornaórát szeretne az iskolákban

2022. június 27. – 21:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az oktatási miniszter, Sorin Cîmpeanu támogatja, hogy több testnevelés órája legyen a diákoknak az iskolában. A miniszter a TVR Info hétfői műsorában beszélt erről, számol be az Edupedu.

A múlt héten úszásban két világbajnoki címet szerző David Popovici egy korábbi kijelentésével kapcsolatban kérdezett rá a műsorvezető Cîmpeanunál az iskolai tanórák helyzetére. Az úszó azt nyilatkozta, nagyon szeretné, ha többet sportolnának a fiatalok, illetve nem csak a fiatalok.

A miniszter állítása szerint 2023 szeptemberétől felülvizsgált kerettanterv szerint indul az iskolai tanév. A középiskolák teljesen újat kapnak, míg az elemisták és az V-VIII. osztályosokét jelentősen felülvizsgálják. A miniszter szerint ő támogatja, hogy több testnevelésórája legyen a tanulóknak.

Cîmpeanu állítása szerint erről korábban már Popovici-csal is beszélt erről a minisztériumban, amikor őt ott fogadta. Az úszó azt kérte tőlük, hogy más tárgyakkal párhuzamosan támogassák a testnevelést, és nem a többi tantárgy rovására.

A miniszternek nem ez az első iskolai toraórákkal kapcsolatos nyilatkozata. A múlt héten arról beszélt, hogy Popovici teljesítmény „kötelezi” a hatóságokat, hogy konkrét programokkal támogassák az iskolai sportot és a romániai sportolókat.

Az Edupedu szerint a középiskolásoknak jelenleg heti egy tornaórájuk van, az V-VIII. osztályosoknak, illetve az elemistáknak pedig kettő van hetente.

A 17 éves román úszó a bukaresti George Coșbuc Kéttannyelvű Főgimnázium tanulója, szeptemberben kezdi a XII. osztályt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!