Nagyon forró nyárra számít a román meteorológiai szolgálat vezetője

2022. június 25. – 11:29

Nagyon forró nyárra számít a román meteorológiai szolgálat vezetője
Fotó: Nicolas Koutsokostas / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei nyár valószínűleg nagyon forró lesz, a korábbi éveknél gyakoribb hőhullámokkal – jósolja az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) igazgatója.

A Digi24-nek nyilatkozva Florinela Georgescu péntek este emlékeztetett arra, hogy a múlt év júliusa globálisan a legmelegebb hónap volt a feljegyzések 1880-as kezdete óta.

„Az idei nyár már korán jelentkeztek az első kánikulahullámok, ezért nagyon valószínű, hogy az előző éveknél gyakoribbak lesznek a nagyon magas hőmérsékletű időszakok” – magyarázta. Hozzátette, hogy a legutóbbi romániai nyarakon nem jegyeztek ugyan hőmérsékleti rekordokat, de a magas páratartalom növelte a hőérzetet.

A meteorológiai szolgálat legutóbbi előrejelzése szerint egyébként jövő héten a július első hetében megszokottnál melegebb idő várható Romániában, főként az ország nyugati és északnyugati részében, ahol a hőmérséklet elérheti a 36 fokot.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!