Nagyon forró nyárra számít a román meteorológiai szolgálat vezetője

2022. június 25. – 11:29

Nagyon forró nyárra számít a román meteorológiai szolgálat vezetője
Fotó: Nicolas Koutsokostas / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei nyár valószínűleg nagyon forró lesz, a korábbi éveknél gyakoribb hőhullámokkal – jósolja az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) igazgatója.

A Digi24-nek nyilatkozva Florinela Georgescu péntek este emlékeztetett arra, hogy a múlt év júliusa globálisan a legmelegebb hónap volt a feljegyzések 1880-as kezdete óta.

„Az idei nyár már korán jelentkeztek az első kánikulahullámok, ezért nagyon valószínű, hogy az előző éveknél gyakoribbak lesznek a nagyon magas hőmérsékletű időszakok” – magyarázta. Hozzátette, hogy a legutóbbi romániai nyarakon nem jegyeztek ugyan hőmérsékleti rekordokat, de a magas páratartalom növelte a hőérzetet.

A meteorológiai szolgálat legutóbbi előrejelzése szerint egyébként jövő héten a július első hetében megszokottnál melegebb idő várható Romániában, főként az ország nyugati és északnyugati részében, ahol a hőmérséklet elérheti a 36 fokot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!