Méhtámadások veszélyére figyelmeztették a hatóságok egy Neamț megyei község lakóit

2022. június 25. – 09:59

frissítve

Méhtámadások veszélyére figyelmeztették a hatóságok egy Neamț megyei község lakóit
Fotó: Pixabay

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan Ro-Alert-riasztásra ébredtek szombaton a Neamț megyei Tupilați község lakói. A hatóságok figyelmeztető üzenete szerint nyugtalan méhrajok röpdösnek a környéken – számoltak be a hírtelevíziók.

A riasztás előzménye az volt, hogy a község egyik falujában felborult egy méhészeti konténert szállító teherautó. A balesetben megrongálódott kaptárokból hatvan méhcsalád repült ki. „Kerüljék a környéket, maradjanak otthon! A személygépkocsik felhúzott ablakokkal közlekedjenek! Ne közelítsék meg a rovarokat, mert fennáll a méhcsípés veszélye!” – üzente a lakosságnak a Neamț megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Az Antena3 beszámolója szerint egy 68 éves helyi férfit már megtámadtak a méhek, és kórházi kezelésre szorul. A baleset helyszínére érkező mentőcsapat több tagját is megcsípték a nyugtalan rovarok.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!