Méhtámadások veszélyére figyelmeztették a hatóságok egy Neamț megyei község lakóit

2022. június 25. – 09:59

frissítve

Méhtámadások veszélyére figyelmeztették a hatóságok egy Neamț megyei község lakóit
Fotó: Pixabay

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan Ro-Alert-riasztásra ébredtek szombaton a Neamț megyei Tupilați község lakói. A hatóságok figyelmeztető üzenete szerint nyugtalan méhrajok röpdösnek a környéken – számoltak be a hírtelevíziók.

A riasztás előzménye az volt, hogy a község egyik falujában felborult egy méhészeti konténert szállító teherautó. A balesetben megrongálódott kaptárokból hatvan méhcsalád repült ki. „Kerüljék a környéket, maradjanak otthon! A személygépkocsik felhúzott ablakokkal közlekedjenek! Ne közelítsék meg a rovarokat, mert fennáll a méhcsípés veszélye!” – üzente a lakosságnak a Neamț megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Az Antena3 beszámolója szerint egy 68 éves helyi férfit már megtámadtak a méhek, és kórházi kezelésre szorul. A baleset helyszínére érkező mentőcsapat több tagját is megcsípték a nyugtalan rovarok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!