Viharos időjárásra figyelmeztetnek a meteorológusok

2022. június 12. – 14:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elsőfokú (sárga kódú), légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetést adott ki vasárnap 32 megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), írja az Agerpres.

A figyelmeztetés 22 óráig érvényes.

A meteorológusok szerint az ország középső, keleti, északkeleti és egyes déli régióiban vasárnap záporokra, viharokra, erős szélre és helyenként jégesőre kell felkészülni. A rövid idő alatt lezúduló csapadék mennyisége elérheti a 20-30, elszórta a 40-50 litert is négyzetméterenként.

A sárga kód Hargita, Kovászna, Brassó, Maros, Kolozs, Fehér, Szeben, Hunyad, Krassó-Szörény, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Neamţ, Vrancea, Bákó, Suceava, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi megyére és Bukarestre érvényes.

A viharos idő hétfőn is kitart az ország középső és déli régióiban, illetve a hegyvidéken.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!