Rengeteg kárt okozott a vasárnap esti vihar Konstancán és a fővárosban, de Hargita megye sem kivétel

2022. június 06. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elárasztott házak, gyökerestül kitépett fák, vízzel borított utcák és autók. Erre ébredtek hétfőn hajnalban a konstancai lakosok, ahol az éjszaka folyamán a tűzoltók több mint 30 helyen avatkoztak be – tudosít a Digi24 hírtelevízió.

A tengerparti városban éjszakára narancs jelzésű viharjelzést adtak ki a meteorológusok, volt, amikor a szél sebessége elérte a 70 km/h-ás sebességet is. A tűzoltók beszámolója szerint két személyt az autóból kellett kimenekíteni.

Hasonlóan rossz volt a helyzet Bukarestben és Giurgiu megye több településén is, ahol helyenként 90 km/h-ás sebességgel fújt a szél és jégeső is esett. A heves esőzés és széllökések több fát kidöntöttek, ezek közül néhány személygépkocsikra vagy épületekre zuhant, több villanyvezeték is elszakadt. Giurgiu megyében hétfő délelőtt is zajlanak a munkálatok, a települések közötti összekötő utakat kell felszabadítani a lezuhant fáktól és törmelékektől.

Vasárnap este elsőfokú viharriasztás volt Hargita megyében is, ahol mintegy ezer háztartás maradt áram nélkül, miután a viharos szél meghibásodást okozott a transzformátorházakban.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtóirodájának tájékoztatása szerint Csinódon, Egerszékpatakán és Csíkszentmártonban 983 fogyasztónál szakadt meg az áramszolgáltatás.